Van Grafhorst Notarissen, uw IT-notaris

U ontwikkelt software en biedt ondersteunende diensten. U wilt uw kroonjuwelen goed beschermen en verstrekt alleen een gebruikslicentie aan uw klanten. Toch zijn er steeds meer klanten die meer zekerheid wensen dan alleen een gebruikslicentie.

Steeds meer worden uw klanten zich bewust van het feit dat zij voor hun bedrijfsvoering afhankelijk zijn van de bedrijfskritische software die u levert. Toch wilt u niet zomaar de broncode van uw software beschikbaar stellen. Daar heeft u tenslotte in geïnvesteerd.

Als gekwalificeerde IT-notaris kunnen wij u hierbij ondersteunen. Wij kunnen uw organisatie een hoogwaardige kwalitatieve continuïteitsregeling (escrow) bieden, die niet alleen de belangen van de softwaregebruikers, maar ook de intellectuele eigendomsrechten van uw organisatie optimaal beschermt.

Als IT-notaris werken wij daarvoor samen met de Software Borg Stichting, die zowel IT-juridische als IT-technische kennis en ervaring in huis heeft.

Het notariaat speelt een eigen, specifieke rol in de wereld van de informatietechnologie. De speciale positie van de notaris en zijn onafhankelijke en onpartijdige rol in ons rechtsbestel bieden de benodigde zekerheden.

Om onze professionaliteit als IT-notaris te kunnen garanderen zijn wij lid van de Vereniging IT-notaris. Daar vindt u meer informatie over deze diensten van ons kantoor.

Neem voor een vrijblijvende bespreking over dit onderwerp gerust contact op met onze specialist op dit gebied, notaris Ivo van der Zijl.