Ons kantoor

Ons kantoor heeft vier notarissen: Nick van Buitenen, Ellen van Leusden, Ivo van der Zijl en Joost van der Meer.
Het team bestaat uit zo'n 45 mensen, waaronder 15 juristen. Onze werkwijze is vooral succesvol omdat ook de medewerkers geloven in onze visie. Samen zijn wij een sterk team dat enthousiast is over ons soort notariaat. Door de grootte van het kantoor en de kwaliteit van onze medewerkers zijn wij in staat vakwerk op maat te leveren: of het nu gaat om een testament of om hoogwaardige estateplanning, om de overdracht van uw woning of een nieuwbouwproject, om een stichting of de herstructurering van uw BV’s: wij regelen het graag voor u!

Bereikbaar

Ons kantoor ligt midden in de stad, maar is toch voor iedereen goed bereikbaar. Veel klanten komen per fiets of lopend naar kantoor. Er is een goede busverbinding, maar ook de auto is welkom. Het kantoor heeft een eigen parkeerterrein, dat via de Gruttersdijk 25 te bereiken is. Als u aanbelt, gaat de poort voor u open en parkeert u op ons terrein aan de achterzijde van het kantoor!

Duidelijke taal

Al jaren onderscheidt ons kantoor zich door het maken van leesbare akten. Ons streven is de inhoud van de akte toegankelijk te maken. Dus vindt u in onze akten en brieven geen zinsconstructies van honderd jaar geleden, maar eigentijdse taal. Hierdoor is Van Grafhorst Notarissen overal in het land bekend.
Want wat voor akte het ook betreft, de belangen zijn vaak groot. Klanten willen dus graag met ons meekijken en wij nodigen u uit kritisch te zijn. Doel is dat u de tekst kan lezen en niet bij de eerste zin afhaakt. Ook de opmaak van de akte zorgt er voor dat het makkelijk is te zien wat er in de akte staat. De akte zal niet altijd in één keer begrijpelijk zijn, maar door de leesbare taal ontstaan sneller vragen -- en zo ontstaat "duidelijk" maatwerk.

Eigen stijl

Ons kantoor heeft een geheel eigen stijl in het notariaat ontwikkeld. Toen Mathieu van Grafhorst begon, had zijn kantoor hetzelfde imago als alle andere notariskantoren: stoffig, grijs en ouderwets. Ook Van Grafhorst had eerst een formele uitstraling en hanteerde de modelteksten van zijn voorgangers. Halverwege de jaren tachtig ging hij zich onderscheiden door zijn leesbare akten, de informele aanpak en de eigentijdse benadering van de klant. Nog steeds zijn dit de belangrijkste kenmerken van ons kantoor!

Betrokken

Van Grafhorst Notarissen staat midden in de maatschappij. Wij willen betrokken zijn bij onze omgeving. Zo zijn wij Vriend van Het Utrechts Landschap, dat zich bezighoudt met behoud en uitbreiding van de natuur in de provincie. Ook steunen wij de Utrechtse cultuur door sponsoring van het jaarlijkse Film Festival. Nog dichter bij huis is het Midzomergrachtfestival, dat al meerdere keren op onze steun kon rekenen. Ook is ons kantoor vriend van het Utrechts String Quartet, van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht (IKFU) en van Museum Speelklok.