Nick van Buitenen

030-2719227

Notaris

Geboren in 1966, op zijn 30ste al benoemd tot notaris, toen zelfs even de jongste van Nederland.

Nick is al vanaf zijn studie in 1988 werkzaam bij Van Grafhorst, destijds nog het eenmanskantoor van Willem Mathieu van Grafhorst. Hij raakte daar geïnspireerd door het moderne ondernemerschap van zijn leermeester en besloot al snel hem te willen opvolgen. Nick geeft leiding aan de vele specialisten op kantoor, maar voelt zichzelf meer een allrounder.

"Mijn ambitie is de klanten in duidelijke taal de weg te wijzen en voor hen betaalbare en praktische oplossingen te bedenken voor al hun juridische kwesties. Elke dag in het nieuwe koperen pand geniet ik van onze mooie werkomgeving ..."

Andere functies
2017-2020: voorzitter bestuur Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)

Boekenkast
Van Grafhorst Notarissen heeft sinds de zomer van 2019 een mooi stukje Street Art op de buitenmuur: een geschilderde boekenkast van Jan Is De Man. Medewerkers van Van Grafhorst hebben hiervoor een boek uitgekozen om te laten schilderen!

Nick's keuze:
"Voor onze boekenkast koos ik Het Bureau van J.J. Voskuil, dat zeven delen beslaat met liefst 5.500 bladzijden. Ik las de eerste drie delen in 1997 in één ruk uit, daarna was het telkens wachten op de uitgave van een volgend deel. Wat heerlijk die beschrijving van het leven op een bureau, de botsende karakters en ambities, de onderhuidse spanningen in het leven van mensen. Dat het ook echt (ongeveer) zo heeft plaatsgevonden op het Meertens-instituut aan de Keizersgracht, maakt het boek extra spannend. Sindsdien hebben wij het thuis vaak over Maarten en Nicolien :-)"