HOE GAAN WIJ OM MET HET CORONAVIRUS?

In verband met de richtlijnen van de overheid inzake het coronavirus heeft Van Grafhorst Notarissen beleid ontwikkeld voor haar klanten, bezoekers van ons kantoor en medewerkers.
We staan klaar om onze diensten voor bestaande én nieuwe klanten op volle kracht te blijven verlenen, onder andere door gebruik te maken van alle digitale hulpmiddelen die ons ter beschikking staan. Wij denken graag met u mee over uw wensen en mogelijkheden.

Afspraken

Om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen, zijn we nog terughoudend met het uitnodigen van klanten en hun adviseurs op ons kantoor als er ook andere mogelijkheden bestaan om onze diensten te verlenen.
Afspraken voor de ondertekening van uw akte gaan gewoon door, maar we zullen vooraf contact met u opnemen om te overleggen of het mogelijk is de afspraak per volmacht (op afstand) te laten plaatsvinden.
De meeste notariële akten kunnen ook per volmacht worden getekend, maar voor bepaalde akten is uw fysieke aanwezigheid bij de notaris vereist. Dat geldt in ieder geval voor de ondertekening van hypotheekakten en testamenten. Onder de huidige omstandigheden stimuleren we bij alle overige akten het gebruik van een volmacht.
Voor afspraken voor een bespreking geldt dat in onderling overleg wordt bekeken of de bespreking fysiek op ons kantoor, telefonisch of via een videoverbinding kan plaatsvinden.

Bezoek aan ons kantoor

Wij vragen u bij uw bezoek aan ons kantoor niet om een coronatoegangsbewijs. Daarom verzoeken we u, uit respect voor uw en onze gezondheid:

  • geen handen te schudden;
  • gepaste afstand van ons en van elkaar te houden (1,5 meter);
  • overeenkomstig de adviezen van het RIVM: ook bij ‘milde klachten’ (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of een verhoging tot 38 graden) niet naar ons kantoor te komen en hierover zo spoedig mogelijk telefonisch contact op te nemen met de behandelaar van uw dossier.

Daarnaast vragen wij uw begrip voor het volgende:

  • om het aantal mensen dat zich tegelijk in ons pand bevindt zo klein mogelijk te houden, verlenen we uitsluitend toegang aan personen die als partij in de akte vermeld staan, dus niet aan familieleden en adviseurs;
  • in de wachtruimte treft u een zuil met desinfecterende gel aan; we verzoeken u bij binnenkomst uw handen te reinigen; 
  • voor een kop koffie of thee kunt u onze automaat zelf bedienen; we maken tijdelijk gebruik van papieren bekertjes.

Legalisatie volmachten

Om te voorkomen dat zich teveel mensen tegelijk in onze wachtruimte bevinden, is de legalisatie van volmachten uitsluitend mogelijk op afspraak. Dit geldt zowel voor volmachten die door ons zelf zijn opgesteld als voor volmachten van andere notariskantoren. Neemt u hiervoor telefonisch contact op met onze receptie: 030-2719227.

Medewerkers

In lijn met de oproep van de overheid werken wij in een kleinere bezetting op kantoor. De collega’s die vanuit huis werken zijn bereikbaar per e-mail en telefoon, zoals u dat gewend bent. Raadpleeg de rechtstreekse contactgegevens van onze medewerkers op onze website.

Hartelijk dank voor uw medewerking en begrip in deze uitzonderlijke omstandigheden.